Teknikerna

Webbtekniker

Webbtekniker

Jag utvecklar tillgängliga och funktionella webbplatser och är mån om att följa de standarder som gäller för webbutveckling. De sajter jag utvecklar följer så långt det är möjligt anpassade till html5 och css3.

Jag använder mig framför allt av bloggverktyget WordPress när jag utvecklar för webben. Normalt sett utgår jag från standardtemat Twenty Ten för att sedan utveckla ett undertema, men i vissa fall har det varit bättre att utveckla ett helt nytt tema. (Denna webbplats drivs av en WordPress och Twenty Ten, men jag valt att dölja nästan alla funktioner.)

Jag använder mig av WordPress i utvecklingen både för bloggar och vanliga informerande webbplatser. Anledningarna är flera:

  • WordPress är ett verktyg som har många utvecklare bakom sig, det används av många och det kommer regelbundna uppdateringar till det.
  • Det är gratis.
  • Det är enkelt för en nybörjare att börja använda WordPress.

Men skulle du av någon anledning vilja utveckla din webbplats med hjälp av någon annan teknik så går det också bra. Jag installerar gärna:

  • Joomla
  • phpBB
  • Simple Machines