Sökordsoptimering

Sökordsoptimering eller sökmotoroptimering är det begrepp och de tekniker som avgör om din webbplats kommer att synas på nätet eller inte. Själva optimeringsarbetet syftar till din webbplats ska hamna högt upp i träfflistan när Googlaren söker på ord och begrepp som är relevanta för din webbplats.

Det finns många företag på nätet som erbjuder sökordsoptimeringstjänster, men många jobbar med att försöka lura sökmotorerna så att din webbplats ska hamna längre upp i träfflistan än vad den förtjänar. Det kan fungera ett tag, men Google och andra sökmotorleverantörer jagar ideligen fuskare och den den billiga och bra sökordsoptimeringen kan i värsta fall ta en ände med förskräckelse. Om sökmotorleverantören anser att din webbplats tillskansat sig platsen i träfflistan med otillåtna medel så kan webbplatsen bli portförbjuden på den söktjänsten och då blir din webbplats inte funnen längre.

Jag jobbar inte med några skumma sökordsoptimeringsmetoder. Jag lär i stället ut hur du skapar så bra innehåll på din sajt att den börjar klättra av egen kraft. Men det är inget lätt jobb. Det finns inga genvägar till den perfekta sökordsoptimeringen.